Het Emma Verhaal Deel 1: Hoe Het Allemaal Begon

Emma matras verhaal, Emma in de box

Misschien heb je je ooit afgevraagd hoe Emma is ontstaan? Of hoe Emma zo succesvol is geworden? Wie had het idee voor Emma? Hoe werd het bedrijf opgericht? Genoeg vragen. Wij hebben de antwoorden! We willen je met alle liefde welkom heten bij het Emma Matras verhaal. We vertellen hier ook bijkomende interessante feiten over onze producten.

Waarom ingewikkeld, als het ook makkelijk kan?

Max Laarmann was een hele tijd geleden op zoek naar een nieuw matras. Na de lange zoektocht besefte hij hoe gecompliceerd deze beslissing was. Verschillende hardheidsgraden, talloze materialen… Dan nog vele winkels, elk met verschillend advies. Voor Max was het duidelijk. De weg naar het “juiste” matras moet makkelijker kunnen. Na veel onderzoek vond hij een interessant concept uit de VS. Namelijk een matras dat geschikt is voor iedereen, ongeacht lichaam en slaaptype. Was dit mogelijk? Jazeker! Er was zelfs een wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Puur anatomisch past het zogenaamde one-fits-all matras bij ongeveer 90% van de mensen. Het idee overtuigde hem onmiddellijk! Zo besloot hij het idee naar Duitsland te brengen. Het beste idee ooit.

Van idee tot implementatie

Max ging direct op zoek naar geschikte partners. Zo kwam hij bij Dennis Schmoltzi en Manuel Müller. Twee ervaren partners die al jarenlange ervaring hebben in de markt. Zelfs matrassen produceren was geen probleem. Samen hebben ze in 2013 de Bettzeit Gruppe opgericht. Daarbij kwam een online beddengoedwinkel genaamd Dormando. Emma werd in 2015 gelanceerd als een dochteronderneming. De drie hebben gezamenlijk matras na matras geanalyseerd om uiteindelijk Emma te ontwikkelen. Kort daarna ging de online store van Emma live. In de eerste paar maanden werden er al honderden matrassen per week verkocht. Wat een succes!

Wat maakt het Emma matras een succes?

1. Een goede samenstelling van schuimlagen

Dit was natuurlijk geen makkie. Er zijn veel factoren die meespelen. Welk materiaal gebruiken we? Welke soorten schuim gebruiken we? Hoeveel lagen gebruiken we? Hoe dik wordt elk soort schuim? En dit was nog maar het begin! ]

Emma is voor een volledig schuimmatras gegaan. Waarom? Omdat zo’n matras het langste meegaat. Zolang je de juiste kwaliteit gebruikt natuurlijk. De combinatie van de drie schuimlagen zorgt voor een perfecte balans. Deze balans bestaat uit ondersteuning en comfort. Zoals we altijd zeggen: niet te hard, niet te zacht.

2. De extra materialen

De kern is natuurlijk erg belangrijk. Maar wat ook niet onbelangrijk is, zijn de andere materialen die worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een tijk. Een tijk moet ademend zijn. Een tijk moet zacht zijn. En bovenal: een tijk moet wasbaar zijn. Zo blijft je matras lang goed en heerlijk schoon. En wat dacht je van de onderkant van een matras? Wij gebruiken een antisliplaag zodat je matras niet alle kanten op gaat als je in bed wilde nachten meemaakt. Wilde dromen bedoelen we hier natuurlijk…

3. Goede service

Als wij onze klanten moeten geloven, scoren wij erg goed op onze service. Zo bieden wij bijvoorbeeld goede voorwaarden. Denk hierbij aan onze 100 proefnachten en gratis bezorging en retourservice. En hó eens even! Dit geldt niet alleen bij het Emma Matras. Ook onze accessoires worden gratis bezorgd en mogen gratis geretourneerd worden. Zelfs het proefslapen is geen probleem.

Niet alleen onze voorwaarden maken ons zo lekker makkelijk. Ook onze klantenservice helpt graag bij advies. Op welke laag van mijn kussen moet ik slapen? Dat weten wij wel. Alles wat we van jou willen weten is je complete slaapproces. Nee hoor, grapje natuurlijk. Ben je een zijslaper? Dat is alles wat we nodig hebben. Dan hebben wij al bakken vol met advies voor je.

4. Leren van onze klanten

Emma maakt veel gebruik van feedback van anderen. Of dit nou dergelijke organisaties zijn, tevreden of ontevreden klanten. Ontwikkeling is erg belangrijk voor Emma. Vallen en opstaan, toch? Gelukkig maakt online-handel het mogelijk om direct en eerlijk contact te hebben met de klanten. Max, Manuel en Dennis luisteren aandachtig naar de meningen van de klanten. Dit nemen ze dan mee naar de productie. Er wordt geprobeerd om altijd iets met de suggesties te doen. Zweterig tijdens het slapen? Geen probleem! We analyseren de tijk en verbeteren het materiaal. Niet tevreden met een soort schuim? Dan creëren we toch gewoon ons eigen schuim! Met behulp van talloze andere suggesties van klanten wordt het product voortdurend verder ontwikkeld. Er is dus ook genoeg aan jullie te danken!

Nummer 1 in Nederland, België, en meerdere landen

Niet alleen het concept, maar ook het product overtuigt. Veel onafhankelijke consumentenorganisaties hebben Emma al goed onder de loep genomen. Zo heeft in Nederland de Consumentenbond Emma al meerdere keren onder handen genomen. In Frankrijk is dit Que Choisir. In de VK wonnen we ‘Best Buy’. Emma is bij die (en nog meer) organisaties meerdere keren als beste uit de test gekomen. Zelfs aan de andere kant van de wereld doen we het goed! Zoals de VS, Australië en India.

Onze laatste prijs was zelfs afgelopen maand (januari 2020). In België zijn we namelijk nummer 1 matras geworden bij Test-Aankoop. Onze maand kan niet meer stuk!

 

Emma breidt uit!

Ons Emma Matras Verhaal is nog lang niet voorbij. In 2016 werden meer dan 40.000 Emma’s verkocht. Dit is één van de bestverkopende online matrassen in veel Europese landen. En dat na een jaar na de oprichting! Max en zijn team rustten echter niet. Doorgaan met dat ontwikkelen! Alles om de klant een zo goed mogelijke nachtrust te geven. Zo kwamen nieuwe producten op de markt. Het Emma Matras kreeg zo meerdere nieuwe producten. Zoals het Emma Kussen. Het 3-laagse kussen heeft een ondersteunende en druk verlichtende werking. Daarnaast is het in de hoogte verstelbaar en heeft een enorm knuffelbare zachtheid. Een ander voorbeeld is Emma Topper. De topper heeft zowel een harde als een zachte kant om aan ieders wil te voldoen. Zo ook de Emma Matrasbeschermer. De matrasbeschermer lost iedereens problemen: waterdicht, anti-bacterieel en ademend. Dit is vooral erg fijn voor mensen met een huisstofmijt allergie.

Onze nieuwste toevoegingen

En dit is nog niet eens alles! Neem ook een kijkje bij bijvoorbeeld het Emma Dekbed. Of het Emma Beddengoed. Wat dacht je van een hele Boxspring? Niks is te gek! Onze allerlaatste toevoeging is het Emma Microfiber Kussen. Ook een enorme aanrader. We can’t stop! We won’t stop!

Het Emma Matras verhaal gaat verder…

In het tweede deel van het Emma Matras verhaal kijken we hoe de dingen vorderden. Ook beantwoorden we de vraag wat de toekomst gaan brengen. Nog even geduld!

Wat dacht je van een goeie cliffhanger? Ons volgende product wordt een…

Laat een reactie achter

Onze maandelijkse nieuwsbrief - Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor de laatste Emma-nieuwtjes en aanbiedingen.