Betekenissen van Dromen: Wat Heb Jij Gedroomd?

dromen betekenissen jongetje met giraffe

Wat betekenen dromen?

Dromen kunnen spannend, mysterieus, gek, eng, verwarrend of zelfs grappig zijn. Je hebt vast wel eens je dromen uitgewisseld met vrienden en erom gelachen. Dan is het vast ook wel eens gebeurd dat je overeenkomsten hebt gezien tussen jouw dromen en die van een ander. Denk bijvoorbeeld aan de droom waar je probeert te rennen maar niet vooruitkomt. Klinkt dit bekend in de oren? Dat dachten we al. Dan heb je je vast ook wel eens afgevraagd wat de betekenissen van dromen zijn. Wij denken met je mee, waarbij we al wat vragen voor je kunnen beantwoorden!

Eeuwen geleden dacht men dat dromen een communicatiekanaal was tussen de mensen en de goden. Tegenwoordig hebben slaapexperts meer onderzoek kunnen doen naar onze slaap en dromen. Elke nacht tijdens het slapen hebben gaan we zo’n vijf keer een REM slaap cyclus door. Deze duren tussen de 15 en 40 minuten. Droomexperts leggen uit dat onze dromen fundamentele patronen van menselijk gedrag weerspiegelen. Ze reflecteren wie we zijn, wat we nodig hebben en waar we in geloven. De definities van de meest voorkomende dromen zijn niet zwart/wit. Dus wanneer je je betekenis van dromen wilt achterhalen, zal je onderbewustzijn het niet voor je spellen. Het is een taak voor je bewustzijn om hierachter te komen!

Ben je benieuwd naar waarom we precies dromen? Dan zul je ons artikel ‘Waarom Dromen We?’ vast enorm interessant!

Welke betekenis hebben dromen?

In wezen zijn dromen verhalen die we ‘s nachts in ons hoofd afspelen. Deze kunnen een lineair verhaal volgen of heel abstract zijn. Vaak lijkt het allemaal logisch als je aan het dromen bent. Maar zodra je wakker wordt, zit je te lachen omdat er helemaal niks van klopte. Er is niet één enkele, definitieve betekenis van een droom. Maar sommige zijn zo gewoon dat ze een algemeen aanvaarde boventoon hebben.

Dit zijn een paar voorbeelden daarvan:

  1. Wat betekenen dromen over de dood? Deze zijn het engste van allemaal. Een hele bekende vraag! Geen zorgen, dit betekent niet dat je echt dood gaat. We dromen soms over de dood van een geliefde of onszelf. Dit is vaak eerder gerelateerd aan een dramatische verandering in je leven – het einde van iets. Op deze manier maak je plaats voor iets nieuws.
  2. Wat betekenen dromen over vallen? Van een berg of een gebouw, dromen waarin je valt komen vaak voor. Vallende dromen betekenen dat er iets in je leven niet goed gaat. Deze dromen geven aan dat je angstig bent en geen controle hebt in je echte leven. Het geeft aan dat je keuzes of situaties moet heroverwegen of misschien wel een nieuwe weg in moet slaan in bepaalde gedeeltes.
  3. Wat betekenen dromen over naakt zijn? Ken je die ongemakkelijke dromen waar je ineens poedelnaakt je kantoor of klaslokaal binnenloopt? Wat een opluchting als je dan wakker wordt! Gelukkig kunnen we hier allemaal over meepraten. Het komt namelijk erg vaak voor. Een droom waar je naakt rondloopt (vooral voor een groep mensen) is een teken van onzekerheid, vernedering, schaamte of kwetsbaarheid.
  4. Wat betekenen dromen over een achtervolging? Dromen waar je wordt achtervolgd door een (on)bekende aanvaller kunnen eng zijn. Wat heeft dit te maken met wat er in je hoofd omgaat? Daar hebben we het antwoord op. Het kan namelijk betekenen dat je wegrent van een probleem. Dit zorgt voor angst in je (wakkere) leven.
  5. Wat betekenen dromen over tanden? Dit soort dromen zijn naar. Ineens zitten je tanden los of vallen ze eruit. Dit kan betekenen dat je je zorgen maakt om je uiterlijk en/of aantrekkingskracht. Het kan ook betekenen dat je onzeker bent over je communicatievermogen of angst hebt dat je iets gênants hebt gezegd. Al met al zegt dit iets over je zelfverzekerdheid in het echte leven.
  6. Wat betekenen dromen over je ex? Dit is een erg populaire vraag. Vaak zijn mensen bang dat dit een teken is dat ze nog veel gevoelens hebben voor hun ex. Wees niet bang! Dit hoeft niet zo te zijn. Ten eerste ligt de betekenis van de droom aan waar de droom met je ex precies over gaat. In de meeste gevallen droomt men dat ze weer terug zijn met hun ex. Dit kan betekenen dat je behoefte hebt aan liefde en intimiteit. Zit je in een relatie? Dan kan het een waarschuwing zijn dat je niet dezelfde fouten moet maken of in de verkeerde patronen moet vallen als in je vorige relatie.

Betekenis Dromen: De Conclusie

De volgende keer dat je een droom hebt waar je een raar gevoel over hebt, weet dat je niet alleen bent! Gelukkig zijn er veel boeken en websites te vinden die zo goed mogelijk alle dromen met bijkomende betekenissen in detail vertellen. Er zijn veel symbolen in dromen die verborgen en onderbewuste betekenissen hebben. Sommige mensen hebben zelfs grote levensbeslissingen gemaakt door lessen die ze hebben geleerd in hun dromen. Wij denken dat één van die goede beslissingen een Emma Matras kopen is.

We kunnen veel leren over onze dromen. Er komen vaak gevoelens naar boven waarvan je niet eens wist dat je ze had. Zodra je deze weet, kan je eraan werken en zo je leven een stuk verbeteren. Heb jij wel betekenissen van dromen opgezocht? Of heb je misschien zelfs een belangrijke keuze gemaakt door een droom? We horen die heel graag! Laat dan hieronder een reactie achter.

Droom zacht!

Laat een reactie achter

Onze maandelijkse nieuwsbrief - Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor de laatste Emma-nieuwtjes en aanbiedingen.